座談會4個主要重點 – 中文版

Clickful2月28號喺Uptown coworking space舉行咗一個關於Facebook 廣告嘅座談會。我地幫大家總結咗幾個唔同重點,咁大家說可以隨時睇返呢個網上精華啦!

英文版:WORKSHOP QUESTIONS #4 – English version

今次坐談會嘅目標係提供一啲關於受眾定位&多方面測試嘅實用性貼士比大家! 同時我哋都會同大家講解一下 點樣透過使用Clickful 平台令Facebook 廣告更上一層樓。

launch-banner-02

#1:Clickful平台同Facebook 廣告管理平台有咩分別?

使用Clickful平台進行Facebook & Instargam 廣告,您唔需要再用Facebook廣告管理平台! 您可以通過我哋既平台管理創造您所有Facebook廣告包括:廣告設計,廣告文字,受眾定位,設定等等。

從技術角度方面,我哋將平台插入Facebook嘅 API中。 開發人員幫助我們能夠以高速率(每秒超過一千次呼叫)與Facebook進行通信。

 

#2: FACEBOOK 廣告文字同設計上面有咩限制?

好簡單: 常規橫幅(banner)中的文字唔超過20%,視頻中的圖文唔超過20%,並且最唔超過視頻內靜態圖像文字的20%!

如果我唔想/改唔到我嘅設計,點算好? Facebook會限制廣告的覆蓋面,從低到高。 您可以喺呢條link搵到更多資料:https://www.facebook.com/ads/tools/text_overlay

Clickful嘅廣告設計生成器會直接測試中創建的橫幅並確保限制唔會影響我哋嘅用戶!

#3: Clickful 可以做到邊種A/B Testing?

通過採用更有效的方法“多變量分析”,為用戶提供不單止喺簡單嘅A / B測試。 我哋會為每個Facebook廣告系列以下測試:

  • 觀眾
  • 廣告橫幅
  • 廣告文案:廣告文字,標題和鏈接描述

平台自動設置所有測試,方便我哋的計算可以優化嘅地方。 例如,當用戶設置3個觀眾,3個廣告橫幅,3個廣告文本,1個標題和1個鏈接描述時,該平台將創建9個變體,將顯示給3個受眾。 然後,通過使用實時數據並通過機器學習技術預測性能,該算法可以將預算減少到最佳性能變化和受眾。

 

直到3月2日,獲得免費的Cliclful 平台示範和試用,立即電郵到team@clickfulapp.com 讓您的 Facebook 廣告在Clickful平台上大放異彩! 

 

One thought on “座談會4個主要重點 – 中文版

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s